Montažni sistemi NOVOFORM
NAŠA PONUDBA
  Iskalnik

  PVC ograje

  PVC ograje imenujemo vse naše ograje, čeprav jih proizvajamo v štirih različnih materialih, vendar kupci jih prepoznajo pod imenom PVC ograje:

  Različne materiale uporabljamo zaradi posameznih prednosti, ki jih prinašajo vsak posebej in se dopolnjujejo in kombinirajo med seboj. Zato smo prilagodljivi, lahko izvedemo posamezne oblikovne rešitve, se prilagajamo z barvami in imitacijami lesa ostalemu oblikovanju in materailom na objektu. Z našimi PVC ograjami masivnega izgleda želimo z ograjo poudariti izgled fasade na objektu , saj je ograja na nek način lahko tudi  modni dodatek, ki daje stil in svojstvenost našemu objektu ali  okolici objekta,  če gre to za vrtno ograjo.

  Vsaka izvedba ograje prinaša prednosti, ki jih lahko predstavimo na tem mestu:

  1. PVC ograja  (model Novoform EKONOMIK in Novoform Klasik)

  PVC material je ekonomičen in funkcionalen material predvsem v svetlejših barvah (bela, siva,oker) barvno obstojen material, ki ne zahteva vzdrževanja - barvanja, ampak le čiščenje, da na umazaniji ne pričnejo rasti mah in alge, kar izgleda kot črna ali zelena prevleka (to se lahko dogaja predvsem na severni senčni strani). Pri modelu Novoform Klasik uporabljamo kvalitetnejši material, ki zagotavlja obstojnost barv tudi v temnejših baravah (temno rjava, rdečo rjava barva ali ostale barve po naročilu).

  2. Oblikovane PVC letvice Novoform Rustik, Novorom Venecija in Novoform Barok

  izdelujemo iz ASA plastičnega materiala, ki zagotavlja sposobnost oblikovanja in dolgo življensko dobo brez vzdrževanja, znotraj vsake letvice pa namestimo  CD ojačitev, ki zagotavlja tudi kvalitetno vijačenje preko jeklenega profila v pocinkano jekleno prečko, kar pomeni, da je nosilno ogrodje pocinkano jeklo, za obliko in trajnost brez vzdrževanja pa skrbi plastičen material. Slabost tega materiala je, da je 3x dražji od PVC-ja, preoblikovanje plastičnih mas, ki ga izvajamo sami pa tudi zhteva precej tehnoloških postopkov, ki podraži izdelavo oblikovanih letvic.

  3. WPC -wood-plastics-composites

  je v Sloveniji dokaj nepoznan material, ki se uporablja v Ameriki in po evropi že več kot 20 let. Prednost tega materiala je, da se lesni prah impregnira v fazi izdelave s talino plastičnega materiala. Če je ta postopek izdelan pravilno lahko ta material kuhamo v vreli vodi 4 ure in ne sme absorbirati več vode kot 3% . To zagotavlja v naših realnih vremenskih razmerah, da WPC element ne bo vsrkal vodo in s tem ne more razpokati, se kriviti in gniti. Prednost tega materiala je da so profili kompaktni, manj elastični kot plastični, imajo manjši tempertaurni raztezek in se obdelujejo in montirajo kot lesene deske ali profili. Uporabljamo pa elemente povsod, kje voda dela škodo lesenim elementom (ograja, fasada, talnaobloga, vrtno pohištvo, vrtni objekti, pomoli,čolni, celo zamenjujejo keramiko v kopalnicah in terasah.  

  4. Pocinkana pločevina

  se je dodobra uveljavila v gradbenih elementih kot strešna kritina, fasada, elementi kleparskih elementov, montažnih objektov,... S tem se širi tudi barvna paleta in dodatne imitacije lesa, kar lahko izrabimo tudi v našem podjetju, ker smo prilagodljivi in lahko profiliramo v ograjno in fasadno letvico vso pločevino, ki je na trgu za strešne elemente. Dodali smo mu še dodatne elemente za sanacijo klasične ograjnega obstoječega nosillnega ogrodja in zaključne elemente pri ograjni ali fasadni letvi. Ločimo Novoform Mikroval ograjno in fasadno letvico, ki je izdelana iz enojne pločevine in Novoform Mikroprofil, ki je dejansko profil sestavljen iz dveh profiliranih letvic in sestavljen v profil, ki daje ograjnemu lementu večjo trdnost in nevidno pritrjevanje iz zadnej strani.

  • V našem proizvodnem programu najdete različne rešitve za dosego vašega cilja in potrebne informacije za lažjo odločitev.
  • Največ za pravo ceno!

  PVC ograjne letve PVC ograjne letve
  Nosilno ogrodje Nosilno ogrodje
  Ograjni kompleti Ograjni kompleti
  Dodatki za ograje Dodatki za ograje
  Prijava na e-novice
  Želite biti o vseh akcijah in novostih pravočasno obveščeni?
  Na tej spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z uporabo piškotkov. Kaj so piškotki?
  Izdelava: PIP d.o.o. © 2015